Magyar
Deutsch
English
 
 
 
   
 
Üzletvezetés
Hubertus-Hof Szálloda
Vadászat és erdőgazdálkodás
Növénytermesztés
Állattenyésztés
Szolgáltatás
Igazgatás
Nyilatkozat
Nagyberek Vízkormányzás
  Hírek
  - Interjú Oliver Hahnenkamm ügyvezetővel
  - Interjú Kanyar Roland Állattenyésztési ágazatvezetővel
  - Duális képzés
  - A Terra Pannonia angus marhahús a Balaton alapanyaga
  - Vizitúra a Nagyberekben
  - Megéri itt vadászni...
  - Energy Manager a Hubertusban!
  - Hubertus Bt. tevékenysége a társadalmi hatékonyság jegyében...
  - Egy sikeres 5. Nyílt nap - 20 éves lett a Hubertus...
  - AGCO katalógus - képek a Hubertus földeken...
  - Horsch Focus 6 TD - a vetés új generációja...
  - Ismét minőségdíjas a Hubertus-Hof...
  - Munkában a szolgáltatási ágazat...
  - Borjúlátogatás óvodásoknak és kisiskolásoknak a Hubertusnál…
  - Nem történt környezetkárosítás a Balaton-Nagyberekben
  - Segített a Hubertus Bt!
  - 1700 t kukoricát szálítottunk Németországba
  - Sikeres szereplés a Kaposvári Állattenyésztési Napokon
  - SIKERES JANUÁRI VADÁSZAT
  - Cégünk a KÁN-on
  - A Nagyberek, a Hubertus és a 10Ft!
 

„...a hetvenszázalékos növénytermesztéssel és csak harmincszázalékos állattartással fennálló jelenlegi hazai agrárium fenntarthatatlan. Ezt az összes korábbi kormány is belátta, de az arányváltoztatás érdekében semmit sem tettek, viszont annál többet beszéltek róla. A mostani az elsõ valós lépés az állatállomány növelése érdekében. Az unióban egyébként a növénytermesztés - állattartás aránya jellemzõen 56-44 százalékban oszlik meg. Az alágazatok egymásra utaltsága miatt - az egyiknek szüksége van az abrakra, a másiknak a trágyára stb. - az uniós átlag tekinthetõ egészségesnek...." (Magyar Nemzet, 2011.11.24)

A Hubertus Bt. földjein a növénytermesztés és állattenyésztés aránya 55-45%, valamint mezõgazdasági földterületeit és állatállományát tekintve kéthektáronként 1,3 nagyállat egységet (szarvasmarhát) tart.  

A cég húsmarha állománya országos szinten is jelentõs: az egyik legnagyobb Angus vérhányadú állománya tartja karban a Nagyberek legelõit. A közel 1.300 anyatehén és szaporulata, éves szinten átlagosan 3.000 állat ellátása, gondozása, õrzése az év minden napján szakértelmet és felelõsséget igénylõ feladat. A húsmarha ágazat közvetlenül 17 családfõnek ad munkát.

A marhaállomány mellett az egyik legnagyobb fácántenyésztõ teleppel rendelkezünk, ahol vadászatra és továbbtenyésztésre tenyésztünk, nevelünk vadász,- és királyfácánokat valamint foglyokat. A közel 5.000 darabos törzsállomány után a tojásszedés, a keltetés, a napos állatok gondozása majd a növendékek nevelése 10 állandó és 5 idõszaki dolgozó családjának a megélhetését biztosítja.

Az állatállomány közel teljes takarmányszükségletét a Hubertus Bt. növénytermesztésében dolgozó traktorosok, gépkezelõk állítják elõ, mely tevékenység szintén 5-10, egész évben biztos munkahelyet eredményez.

Mindemellett más cégek, vállalkozók munkáját, termékeit is folyamatosan igénybe vesszük (állatorvos, gyógyszerek, takarmány-kiegészítõk, szállítmányozók, speciális felszerelések, stb.), mellyel további 50-100 fõ munkabérét segítjük kitermelni.

„...ha az elvárt kéthektáronkénti egy nagy állat tartásának kötelezettségét vesszük, úgy ez nagyjából 35 ezer marhát jelent..."

Fontos hozzátenni, hogy az állam elvárásai csak akkor tudnak teljesülni, ha ehhez megfelelõ hátteret biztosít. Tehát az állattartás nem csak munkát, hanem eszközöket, istállót, tárolót, további építményeket és beruházásokat igényelne. A feltételeknek és elvárásoknak egyensúlyban kell lenni.

Meglévõ állatállományunkat tekintve a cég még legalább 1.600 ha területet tudna mûvelni, úgy, hogy az állam által elvárt kéthektár / egy nagyállat egységet tartani tudja.  

„...célunk a kétkezi munkát igénylõ ágazatok erõsítése, ilyen az állattartás és a kertészet..."  

A Hubertus Bt. által létrehozott Terra Pannonia termékcsaládon keresztül a vidékieknek lehetõségük van saját földjük termését feldolgozva megvásárolni. A Terra Pannonia élelmiszercsalád a vertikális integráció révén biztosítja, hogy az érték helyben maradjon, hogy az érték a vidékieknél maradjon. A márka több minõségi élelmiszert ölel fel (hidegen sajtolt olajok, házi lekvárok, natúr mézek), és mind a környék alapanyagaiból készülnek. Ezáltal helyben biztosított a kertészeti termékek magasabb szintû feldolgozása, nem a nyersanyag kerül külföldre, hogy az által külföldi munkavállalóknak adjon munkát az élelmiszer feldolgozása és elõállítása.

Az elkövetkezendõ fejlesztések révén lehetõség nyílik minõségi húsfeldolgozó kialakítására, így tovább növelhetõ az általunk hozzáadott érték az állattenyésztés területén is.

„...az államnak nem a gazdasági hatékonyság az elsõdleges érdeke, hanem a társadalmi hatékonyság. Ezt szem elõtt tartva kívánja bérbe adni a tulajdonában lévõ földeket..."

A Hubertus Bt. tevékenysége során a somogyi vidék számára mind gazdasági, mind társadalmi értékeket kíván teremteni és a már meglévõket megõrizni!

<<

 

Cégünkről készült bemutatót letöltheti a linkre kattintva!

 

 

   


A Hubertus Bt és a Nagyberek...
Video

   


Új, nagyteljesítményű szivattyúk a Nagyberekben  

Angus marha a Nagyberekből (prospektus)

 

   


Kiváló minőségű magyar marhahús a Terra Pannóniától