Gímszarvas:
Nagyberek, a csaknem teljességében érintetlen ősi eredetû élõhely, kitűnő élettér, jó táplálékforrásul szolgál a vadak számára. Így talán nem is meglepõ, hogy gímszarvas állományunk az ország legjobbjainak egyike. Éves terítékünk kb. 300 db, melybõl mintegy 50 db a bika. Bõgésben az átlagos agancssúly meghaladja a 7 kg-t, az érmességi arány a 70 %-t.


Dámvad:
A dámvad minimális állománylétszámmal található meg a Nagyberekben, mégis némi szerencsével terítékre hozhatunk egy - egy dámbikát.

Őz:
Az őz a Nagyberek területén nagy létszámmal, ám közepes trófeaminőséggel található. Az évente lõtt kb. 25 bak átlag súlya 300 gramm körüli. Természetesen minden évben esik 2-3 érmes bak, 400 gramm feletti agancssúllyal. Az éves teríték kb. 100 db.

Vaddisznó:
Vadászatilag az egyik meghatározó vadfajunk. A Berek lápos területe ideális élőhely a vaddisznó számára, nem is beszélve a köztes helyeken folytatott mezőgazdaság kb. 1.000 ha-os kukorica vetésterületérõl. Éves terítékünk 330-350 db, melybõl mintegy 50 a kan.

Fácán:
Kellemes kikapcsolódást és élményt nyújtanak a november elejétől január végéig szervezett keresővadászatok, ahol nem ritka a közel 80-120 db-os teríték.

Vadászidények

Szarvasbika: szeptember 1.- január 31.
Golyóra érett bika: szeptember 1.- október 31.
Dámszarvas: október 1. - január 31.
Õzbak: április 15. - szeptember 30.
Õzsuta és gida: október 1. - január 31.
Vaddisznó: egész évben
Tarvad: szeptember 1.- január 31.
Fácán: október 1. - január 31.

További kérdéseik megválaszolásában állunk rendelkezésükre:

Csáki Zsolt
Fővadász


Tel: +36 30 630 8143
Fax: +36 85 560 271
E-mail: zsolt.csaki@hubertus.hu

ÁRLISTA 2016

Területünkön az erdõsítések kiváló búvóhelyet jelentenek a vadaknak, valamint változatos lehetõségeket nyújtanak tereplovaglások, kocsikázások alkalmával.

A Hubertus Bt. erdõsültsége kb. 20 %, mintegy 2.000 ha.

A Berek területe erdõgazdasági mûvelésre nem kifejezetten alkalmas, a talaj gyenge tápértéke, valamint a szélsõséges talajvízmozgások miatt. Ennek ellenére évrõl-évre jelentõs elsõkivitelû erdõsítéseket hajtunk végre (kb. 20 ha elsõkivitel / év), melynek fõ fafajai a hazai és a nemes nyár. A friss telepítéseket 5 évig vadvédelmi kerítéssel õrizzük, hogy a csemetékben a vadak ne tehessenek kárt.

A külsõ (nem bereki) területeken az adottságok miatt lehetõségünk van értékesebb fafajokkal is foglalkozni: tölgy, fenyõ, stb. Összességében a folyamatban lévõ erdõsítések meghaladják a 200 hektárt.

Az idei év legnagyobb bikája esett szeptember 15-én. Súlya 12 kg feletti.

 

Ahhoz, hogy galériánkat megtekintse, kérem kattintson az alábbi képre...

 

Képgaléria

Ahhoz, hogy galériánkat megtekintse, kérem kattintson az alábbi képre...

 

 

tól