A Pásztói Húsüzem elsődleges célja a Hubertus Agráripari Bt. által tenyésztett és hizlalt Angus húshasznú marhából előállított prémium kategóriás hústermékeket eljuttatni elsősorban a magyar, másodsorban a külföldi piacokra.

Küldetésünk, hogy megismertessük a magyar fogyasztókat a kiváló minőségű marhahús ízével, táplálóértékével, a marhahúsban rejlő gasztronómiai lehetőségekkel, hogy a marhahús így ismét méltó helyét foglalhassa el a magyar emberek táplálkozásában.

A Hubertus Bt. tevékenysége átöleli az egész vertikumot: saját takarmányon tartott állatok feldolgozásával prémium kategóriás magyar élelmiszer előállítása. Az egymásra épülő tevékenységek által a piacra kerülő termék értéke növekszik, lehetővé teszi a vállalkozás részére a magasabb eredmény elérését.

A Hubertus Bt. által hizlalt állatok vágására Zalaszentivánon kerül sor. Az állatokat – negyedtestekben – hetente egyszer szállítjuk saját járművünkön a húsüzembe. Az érkezést követően a negyedek érlelésre elő lesznek készítve. A csak jelentős veszteséggel érlelhető húsrészek még az érlelés előtt leválasztásra és feldolgozásra kerülnek. A nagy légterű hűtőkamrákban történő 21 napos érlelés két fázisból áll: egy magasabb hőfokú 7 és egy alacsonyabb hőfokú 14 naposból. Érlelés után kerülnek a negyedtestek darabolásra, a darabolt húsok szeletelésre és csomagolásra.

A legmodernebb csomagolástechnikával (skin, vakuum) dolgozunk, hogy a fogyasztó részére minél frissebben és biztonságosabban jusson el a termékünk, a hús higiéniailag és biológiailag is megőrizze jó minőségét.

A skin csomagolás előnyei:

·      konyhatechnikai szempontból megfelelően előkészített,

·      kiváló vizuális megjelenítés,

·      frissesség hosszú távú megőrzése (ca. 3 hét),

·      biológiai kockázatok minimálisra csökkentése.

A késztermékek szállítását saját járműveinkkel végezzük.

Termékeink esetében biztosítani tudjuk a visszakövethetőséget, ami hozzájárul a fogyasztók biztonságérzetének növeléséhez, ellenőrizhetővé téve azt, hogy az állat Magyarországon született, Magyarországon lett levágva és feldolgozva.

A saját tervezésű, több díjat is nyert csomagolás lehetővé teszi, hogy termékeink az igényes árusítóhelyek polcain, is megjelenhessenek. A prémium minőségnek köszönhetően húsaink megtalálhatók Budapest és a Balaton legjobb éttermeinek étlapjain.

Az indulás óta eltelt idő bebizonyította, hogy a Terra Pannónia termékcsalád termékei képesek egy állandó, a szezonalitásnak és a nemzetközi trendeknek kevésbé kitett felvevőpiacot kialakítani. A termékek iránti folyamatos kereslet kiszámíthatóságot biztosít nem csak a húsüzem részére, hanem az azt közvetlenül és közvetetten kiszolgáló mezőgazdasági tevékenységeknek is (állattenyésztés, takarmánynövény termesztés), garantálva azt, hogy a termékeik piacot találnak maguknak.

Neumann Tamás

Hubertus Agráripari Bt.
élelmiszerfeldolgozási és értékesítési ágazatvezető
H-8713 Kéthely, Sáripuszta 0275 hrsz.
+36 30 149 0426, +36 30 518 5452
tamas.neumann@hubertus.hu
www.terra-pannonia.com

 

tól